fyndat

 

I helgen åkte jag och mamma på en söndagstur, först till Den gamla butiken Örsbäck. Där kan man hitta finfina saker. Jag köpte en ask med pennspetsar. Såna som man doppar i bläck, och kan skriva fint med. Jag ska testa att illustrera med bläck tänkte jag, nu måste jag bara hitta ett pennskaft. Någon som har ett tips på var man kan köpa en sådan penna idag? Ett litet påskkort blev det också.

 

vaser_humleback

 

Vi åkte vidare till Humlebäck, keramik och möbelsnickeri som drivs av John och Cecilia. Bland annat vackra vaser i pastelliga färger och fina träleksaker (som inte fastnade på bild). John är från Danmark och det tycker jag att man kan ana, en gnutta danskt över det här stället och designen. Åk dit och kika! Öppet alla lördagar året om kl. 11-15

 

detaljer_humleback

 

En bild från väggen i möbelverkstaden.

 

gammalthus

 

Efter vägen stod det här superfina huset! Jag tvingade mamma att stanna bilen så att jag fick gå ut och knäppa några bilder. Tänk er hur fint det skulle bli med kärlek och fix.

 

kaffekajsa

 

Sedan åkte vi till slutmålet, Öre gårdsbageri. Och nu när jag kollar på bilden, så ser jag att jag matchar väldigt fint med damen på väggen! Bageriet drivs av Sara som är en hejare på att baka surdegsbröd och har det charmiga kaféet hemma på gården, i en gammal Västerbottensgård.

 

gamlakoppar

 

Jag älskar såna här utflykter! Folk som brinner för det dom gör, och som satsar på landsbygden. Eftersom de flesta bara håller öppet ibland så får man hålla utkik efter öppettider på deras sidor. Jag tänker att jag vill tipsa om fler ställen att besöka i Västerbotten i sommar. Men det får bli ett annat inlägg.

 

stilleben