OK Västerbotten

Design & illustration

OK Västerbotten är en medlemsägd förening som fokuserar på miljön och lokalt tänk och att det mesta blir bättre när vi gör det tillsammans. Deras drivmedelsstationer finns spridda från Västerbottenskusten ända upp till fjällen, och tack vare att de även fungerar som postkontor, butiker, caféer och mötesplatser hjälper de till att hålla alla delar av länet levande.

Genom PR-byrån Punkt PR fick jag i uppdrag att skapa illustrationer till OK Västerbotten, som en del i deras arbete med att föryngra sig, lyfta det lokala ännu mer, och öka kännedomen om deras förening och vad det innebär att vara medlem.

 

Mina tankar bakom arbetet

OK Västerbotten har en redan framtagen grafisk profil – med färger, typsnitt, och formspråk. Illustrationsstilen är tydlig och går igen i alla kanaler, och ledorden är lekfullt, färgglatt och enkelt. Till större uppdrag har jag först tagit fram en mood board med färgerna och stilen för just den produkten.

Vi har samarbetet kring flera olika projekt tidigare, bl.a. en illustrerad film, en folder, och internt material, så vi har en inarbetad stil och färger som kommer igen. Kunden har en tanke om vad de är ute efter och sedan översätter och tolkar jag det visuellt. Oftast brukar det ske väldigt smidigt!

Samarbetet med Punkt PR och OK Västerbotten har varit väldigt lyckat – Punkt PR har varit nominerade till flera marknadsföringspriser med OK Västerbottens material, och på Sabre Awards-galan i Amsterdam i maj 2018 fick de både ett ”Certificate of Excellence” och vann silver i Social Good-kategorin.