Aptit

I samband med att ICA Supermarket Mariehem i Umeå flyttade hela sin butik till nya lokaler öppnade de även ett café i anslutning till butiken – Café Aptit. De ville ha hjälp att ta fram en grafisk profil till caféet, och även en ny logotyp, en skylt till caféet, illustrationer till väggar och glaspartier och mönster till serveringsbrickorna.

Arbetet utformades i samspel med det inredningskoncept som LINK arkitektur tagit fram, med naturmaterial, plywood och svarta väggar, och ett önskemål var att få in något organiskt och gröna toner för att lätta upp de ganska hårda materialen.

 

Mina tankar bakom arbetet

Jag utgick mycket från de ledord som caféet står för – eko, lokalt och nyttigt – och skapade en handritad och organisk känsla. Jag inspirerades av växter, odling, lokalproducerat, porslin, och kollade bland annat på loppisar och i Bondepraktikan för inspiration till väggarna.

Det var väldigt roligt att jobba med ett helt koncept, samtidigt som det också var en utmaning att t.ex. få väggillustrationerna att stämma med alla mått på väggar, dörrar och inredning. Samarbetet med Åsa Ohlsson på LINK och syskonen Sara och Marcus som äger Aptit har varit så himla roligt. Resultatet blev ett enhetligt uttryck genom hela caféet, allt från de små detaljerna till den stora helheten.