För ett tag sedan så målade jag på en tapet i den gamla Västerbottensgården. På väggen i det lilla sovrummet satt en tapet med små blåa rosor som jag inte var särskilt förtjust i. Jag har funderat på att köpa nya tapeter, men eftersom det ändå kostar en del att tapetsera om så målade jag över den med ett eget mönster istället.

 

målat på en gammal tapet, ett eget mönster med blad

 

Jag använde vanlig väggfärg som blivit över. Eftersom rosorna sitter med jämna mellanrum så blev det enkelt att måla upp bladrankor mellan dem som bildar ett mönster. Även om rosorna är kvar så känns det som en helt ny tapet.

 

tapet, handmålad tapet, handpainted wallpaper

 

tapet handmålad

 

Efter ett tag så kom jag in i ett flow. Jag var inte supernoga, utan lät det synas att att penseldragen och bladen är lite ojämna. Det blir bara charmigt att det ser handmålat ut. Jag är väldigt nöjd med resultatet. Rummet blev mysigare och känns mer ombonat.

 

gamla tapetrester på en av väggarna i Västerbottensgården

 

En annan vägg i Västerbottensgården med tapetrester. När vi började skrapa väggen som var målad kom det fram gamla lager av tapeter. Så väggen fick vara så, en liten bit historia på väggen.